Sunday, 14 February 2016

tunamaya ... selamat tinggal... i'm sorry.

bismillah

tunamaya....

tiada apa yang bisa di lakukan

kita terpaksa berpisah
walau berat hati ku untuk meninggalkan mu
aku terpaksa pergi menjauh dari mu
bukan ku tak sudi 
bukan ku benci
berada di samping mu

jangan selalu tersalah sangka

membenci mu bukan lah aku
dunia kita berbeda
kau di sini dengan tugas mu
dan aku di sana menjalani hidupku

apa pun terjadi

kau tetap bertakhta di hati ku
selama mana aku masih bernyawa

selepas ini aku akan merindui mu

berteman lewat angin lalu
tanpa jemu 
tanpa henti

suatu saat nanti kau bisa mengerti






Waaah....kan main lagi yek...jiwang tersengajakan...huhuhuuu




Dah macam nak putus cinta jer gaya nya....Saja wat gempak...Nama tunamaya tu yang memikat...cam nama pompuan lak eak...indah tul seindah wajah nya juga....Jap lagi me will story pasal nya...Nama yang macam win jer tu....huhuhuuu.


Di kawasan resort di desaru ni ada 3 prominent  hotel spa and resort....Pulai dan Lotus...masing2 dengan characteristic yang tersendiri..





Yang paling latest tunamaya ni la...


Apa yang me nampak tunamaya ni stands tall by itself...I love the design and overall layout....it's very friendly...accomodative yet humble in looks and facilities provision...5 storey comes with lift...and what I love most is that all the rooms are facing the sea...






Waterfront view all around...we can have a nice view at the comfort of our bed...

Santai, guling2 tengok taman, laut, langit, awan serta hutan yang menghijau bersama bau haruman bungaan...nyanyian ombak, kicau burung juga hembusan bayu lembut menjadikan sendu nya alam dan sekali gus menceriakan suasana sekeliling....



Setiap bilik ada balkoni yang mengadap laut....Boleh la sembang2 sambil tengok laut dan dengar alunan ombak...so romantic sekali...Memang sesuai lah untuk tenangkan fikiran...lari dari masalah yang membelenggu...

me can stay for days without feeling bored at this kind of environ...so peaceful...feel so close to nature..








Bila malam menjelma....waaah sungguh syahdu...Nampak bintang bertaburan di langit... Bulan begitu indah menyinar...Awan yang perlahan bergerak mengindahkan suasana malam...Bayu lembut dari arah laut menyapa seluruh tubuh....Dingin terasa dalam samar malam....

Waaah ...dah jiwang pun me ni lak eak..








Sebenar nya me akan leka bila berhadapan dengan nature yang ada unsur2 air, gunung ganang dan juga hutan hujan tropika....Memang di situ banyak negative ion yang dapat menenangkan jiwa kita....Warna hijau dan biru sangat bagus untuk habuan mata...hmm....Itu menurut hasil kajian tentang warna seperti yang terdapat dalam colour chakras ideology.


Me kat mana pegi pun me akan bangun awal untuk tengok matahari terbit....Memang me tak lepas peluang kerana setiap kali matahari terbit tu ada sejarah tersendiri...Takkan ada dua kalinya suasana cam tu...tiap saat pasti berbeza...





Waaaah begitu indah dan menawan sekali...



Bagi me yang kerap gak la  travel ni...me rasa room rate di hotel ni tak la mahal mana pun...Macam biasa2 la rate nya RM200 and above for standard room comes with 2 breakfast.


Selepas check out kul 12noon...kami bersiap untuk bergerak menuju destinasi yang lain lak...hmmm...ke mana yer?

Semasa menunggu loading barang2 dalam kereta...me sembang2 dengan sorang pemandu teksi yang ada kat lobi...saja2 ringankan mulut.

SM:Assalamualaikum...tunggu nak ambik penumpang ke?

PT/Pemandu Teksi: Waalaikum mussalam..ya...tadi antar sini...tengah ari ni dia orang nak kuar lak...pengangkutan awam susah gak kat sini..

SM: Tul la tu...kawasan resort gini memang takde bas masuk pun...

PT:Datang dari mana ni?



SM:Dari SA...tu tak tau nak balik kot mana ni...baru2 ni datang kot Senai.


PT:Hmm kalau nak ke KL ikut Kota Tinggi lagi dekat...50km je sampai exit hiway North-South tu... kalau kot Senai hampir double jaraknya.

SM: Ye ke?...Saya ingat kot Senai lagi dekat...kalau tambang teksi dari Senai tu bape agaknya?


PT:Tambang teksi ye...lebih kurang RM140 ke RM160 gitu la...kalau dari Kota Tinggi lebih kurang RM80...


Semua barang dah loading dalam boot kereta...me pun bersalaman dengan Pak Cik tu ...minta diri untuk berlalu...


Cuti thaipusam yang indah kali ni...

Tiada nak rushing mana2...time stand still seakan2 bila berada di tempat gini....Penuh ketenangan...Terasa kedamaian menyapa jiwa...Tiada yang indah selain dari bangun pagi tanpa memikirkan apa2 kerja yang menyesak nafas...guling2 baring2 semaunya...Pegi sarapan dan stroll along the white sandy beach sambil menikmati alam indah ciptaan Allah...


Kita akan rasa nikmatnya dan panjatkan rasa syukur serta terasa agak kerdil nya kita bila berada di mayapada indah ciptaan Nya...Syukur masih di beri kesihatan untuk menikmati semua ni....

Alhamdulillah...Amin..Terima kasih Ya Allah.






Akhir kata...

Selamat Tinggal

DESARU TUNAMAYA beach & spa resort




                                           semoga ketemu lagi 

                                                   wassalam